Hoi, ik ben Inge.

Na 8 jaar ondernemen wist ik nog niets over geld…Nu help ik ondernemers van financiële onrust naar overzicht en vrijheid.

Ik had een goedlopend bedrijf, een koophuis en een mooi leven in Spanje. Maar ik had geen idee waar ik mee bezig was…

In 2007 ben ik naar Zuid-Spanje geëmigreerd, waar ik niet veel later een talenschool startte met mijn man. Na een jaar of 7 dat met heel veel plezier te hebben gedaan, realiseerde ik me echter dat ik het financiële gedeelte van ons bedrijf prima snapte, maar dat ik geen idee had hoe dingen eigenlijk zaten met ons privé geld.

Terwijl ik hard door bikkelde en altijd met m’n bedrijf bezig was, kregen vriendinnen in loondienst promoties, kochten grotere huizen en gingen op luxe vakanties. Zij leken er financieel gezien veel beter voor te staan! En toen ik een stapje terug wilde doen en een halve dag per week minder wilde werken, wist ik helemaal niet of dat financieel gezien wel haalbaar was.

Ik was toch een succesvol ondernemer! Hoezo zag ik dat dan niet terug in mijn eigen financiële situatie?

Toen dat allemaal echt tot me doordrong heb ik eerst lange tijd mijn kop in het zand gestoken, hopende “dat het allemaal wel goed zou komen…” Maar uiteindelijk wist ik ook wel dat niemand anders orde in de chaos van mijn financiën zou gaan scheppen. Ik moest toch zelf echt iets gaan doen.

Drie jaar lang verslond ik alle boeken, podcasts en cursussen over Personal Finance die ik tegenkwam. Langzaam maar zeker leerde ik hoe ik beter met geld om kon gaan, waardoor ik niet langer maar wat liep te rommelen maar bewust keuzes leerde maken. Alles dat ik leerde paste ik ook meteen toe én schreef ik op in een blog. Uiteindelijk leidde dit blog tot 2 zelfgeschreven boeken over persoonlijke financiën, waarvan de tweede een bestseller werd op Amazon.

En nu vind ik geld een van de allerleukste én belangrijkste thema’s om me mee bezig te houden. En nog leuker dan dat: ik help anderen geld ook leuk en makkelijk te gaan vinden!

Dit is typisch Inge

 • Ik ben echt helemaal gek op bulletpoints en je maakt me enorm blij met een gedetailleerd stappenplan. Ik hou van overzicht en als ik een lang verhaal lees waar handige tips in verweven zitten, dan “vertaal” ik dat het liefst naar een handzaam en praktisch lijstje.

 • Ik hou van hard werken maar óók van genieten van het moment. Ik ga dus niet 20 jaar keihard werken en 70% van mijn inkomsten sparen om daarna vervroegd te stoppen. Ik wil vakantie vieren, lekker en gezond eten, mezelf kunnen trakteren en ik zorg er altijd voor dat daar ook geld voor beschikbaar is.

 • Als het op geld aankomt ben ik van mening dat vrouwen echt nog een revolutie mogen beginnen! Ik ben fan van een vrouw die de kostwinner is of de financiën doet en ik ben zeker geen voorstander van al je geld op één hoop gooien met je partner. Ik ga voor zelf de touwtjes in handen hebben, controle pakken en een eigen vermogen hebben en laten groeien.

 • Geld is voor mij hartstikke super leuk, wat maar goed is ook want het is m’n werk :). Ik geloof dat de combi van geld met mijn opleiding psychologie en mijn ervaring in het onderwijs er toe bij hebben gedragen dat ik nogal wat trucjes heb geleerd om geld ook voor anderen leuk te kunnen maken.

 • Het blijft me verbazen hoe – ook ik! – een hele middag met vriendinnen kan praten over belangrijke levensvragen, relaties, opvoedproblemen of onze gezondheid, terwijl ik me ongemakkelijk voel als ik vraag hoeveel diezelfde vriendinnen verdienen, hoe hoog hun hypotheek is en hoeveel ze maandelijks voor hun pensioen sparen. (Maar ik vraag het steeds vaker wel want ik geloof ook dat het onderwerp geld veel meer bespreekbaar mag worden).

Mijn visie

Mijn visie op geld is dat het een nogal moeilijk en demotiverend onderwerp kan zijn als je niet echt weet waar je mee bezig bent. Gelukkig heb ik door me erin te verdiepen ook ontdekt dat het helemaal niet zo ingewikkeld hoeft te zijn. Ik ben er zelfs van overtuigd dat geld voor iedereen leuk wordt als je er meer over leert en ontdekt hoe je er slim mee om kunt gaan. Want zeg nou zelf, hoe relaxed is het als je een goed gevoel hebt over je geld én je gewoon zonder zorgen leuke dingen kunt blijven doen!

Als je me zou kennen zou je weten dat…

 • Ik een zwak voor straatdieren heb. Door de jaren heen hebben mijn man en ik een kleine dierentuin verzameld, zoals vrienden soms wel zeggen. We hebben op dit moment 2 katten (opgevangen van de straat) en 3 honden (1 gevonden op een verlaten weg en 2 uit het asiel). Ik wil graag nog kippen, mijn man graag een schaap en een eend (maar als het kan, wil hij dan wel graag een rescue eend…).

 

 • Ik in 2004 naar Sevilla, Spanje vertrok voor 7 maanden en mijn moeder moest beloven niet op een Spanjaard verliefd te worden en in Spanje te blijven hangen. Uiteindelijk kwam ik er een Schot tegen die al een aantal jaren in Spanje woonde. Ik ging terug naar Nederland voor twee jaar, onze lange-afstandsrelatie hield stand en in 2007 ben ik officieel naar Spanje geëmigreerd. De meningen in onze familie verschillen of ik die belofte aan mijn moeder nou gebroken heb of niet…

 

 • Diezelfde Schot en ik verloofden ons “pas” na 10 jaar, we hadden bijna 2 jaar nodig voor het voorbereiden van onze bruiloft, en het duurde vervolgens nog eens 2,5 jaar na die bruiloft voordat we ook echt de trouw documenten tekenden. Wij vonden het veel leuker en belangrijker om onze allerliefste mensen voor een weekend bij elkaar te hebben dan ook echt formeel te trouwen.

 

 • Ik wiskunde het aller- aller- aller leukste vak op school vond! Met cijfertjes en berekeningen maakte je me écht blij. Ik ben geen wiskunde gaan studeren omdat ik niet het onderwijs in wilde, terwijl ik nu al meer dan 13 jaar een talenschool heb. Blijkbaar mocht ik toch iets met onderwijs. Ik vind het echt geweldig nu geld coach te zijn: het brengt me terug naar mijn echte passie van cijfers.
 • Mijn volledige naam Ingeborg Natalie Gudrun Elsa Hol is – als je ziet wat mijn ouders daar gedaan hebben dan kan ik je verzekeren: dat is geen toeval! Ik krijg die vraag namelijk best vaak… (Heb je geen idee waar ik het over heb, kijk dan even naar alle eerste letters van mijn vier voornamen – één voornaam was dus ook genoeg geweest). Mijn enkele achternaam is dan weer mega kort, dus hier in Spanje, waar 1 voornaam en 2 achternamen de norm is, zorgt dit vaker dan me lief is voor de nodige onduidelijkheid.

 • Ik echt een spelletjes nerd ben. Dat is er al met de paplepel ingegoten, wij deden thuis altijd spelletjes. Ook nu moet je echt van Kolonisten, 7 Wonders of Agricola houden als je een vrije zondag of oudjaarsavond met mij wilt doorbrengen…

 • Ik van m’n 15e tot m’n 22 vegetarisch at. Toen ik naar Spanje ging heb ik het opgegeven, het was hier onbegonnen werk om geen vlees te eten. Sinds een aantal jaar zijn hier nu gelukkig ook meer alternatieven én is er meer bekendheid over wat vegetarisch zijn nou inhoudt. Gelukkig heb ik het dus weer op kunnen pakken. Begin 2022 ben ik steeds meer veganistisch gaan eten en ben ik er achter gekomen dat dit tegenwoordig prima te doen is, zelfs in Spanje!

Laten we kennismaken

Wil je weten wat ik voor je zou kunnen doen? Klik dan even op onderstaande knop, dan plannen we een call in om kennis te maken.