Wie moet je worden, achterlaten, willen zijn om wel actie te ondernemen?

Misschien ben ik tegenwoordig een van de weinigen, maar ik weet helemaal niets van Human Design. Ik weet nog net dat er zoiets is als projectors en manifestors en daar houdt het echt op (als dat al klopt). 

Ik kreeg eerder vandaag een berichtje via de DM of ik in Human Design een generator was. Ehm… nou ja, geen idee dus… En even heel eerlijk: ik hoef het ook niet te weten. Ik begrijp dat het helemaal hot is, en stiekem denk ik dat ik het hartstikke tof zou vinden, maar ik laat het even aan me voorbij gaan. (Dus ga me ook niet mailen met uitleg of dat ik mijn chart (heet dat zo?) moet laten maken.. Dank je wel maar voor nu niet!) 

Ik had ook eerder vandaag een call met iemand die even over mijn aanbod voor een persoonlijk traject wilde nadenken, waarbij ze ook opmerkte: dat staat geloof ik ook in mijn Human Design, dat ik even moet nadenken. Ze bedoelde het zelf niet heel serieus volgens mij, maar ik vind die dan toch wat lastig. 

Want ik ben er juist van overtuigd dat als je iets wilt, als je echt een verandering wilt of next level wilt gaan met iets, je vaak juist iets hebt achter te laten of af te ronden. Vaak is dat een stukje van jezelf dat je nu niet meer dient.

Ik zie veel ondernemers die best wel gewend zijn aan de lichte chaos (of onoverzichtelijkheid) dat hun privé financiën heet. Je went er natuurlijk ook best een beetje aan.

Waar gaat al het geld heen? Waarom blijft er aan het einde van de maand niets over? 

Maar ook: nog even de kop-in-het-zand methode toepassen wat betreft pensioen regelen, want over een jaartje kan het ook nog en zo’n vaart zal het toch niet lopen? 

Of: wel sparen voor de kinderen en je blijven afvragen of (een deel) investeren niet slimmer is, maar daar vervolgens niets mee doen.

En dat mag allemaal, zo deed ik het zelf ook jaren…! Geen enkel verwijt, slechts een constatering. 

Ik kwam zelf recentelijk tot een inzicht, namelijk dat het gezegde: “Als er ergens een deur dicht gaat, gaat er ergens anders een deur open.” soms ook de andere kant op werkt: Soms moet je om een deur ergens te openen, eerst een andere deur zelf dicht doen.

Dus als je gewend bent aan de onrust, die momenten dat je baalt omdat je geen inzicht hebt in je geld, de lichte paniek over je pensioen dat nog steeds niet geregeld is, dan is het ook niet makkelijk om daar zomaar uit te stappen. 

Je moet een beetje afscheid nemen van het deel van jezelf dat jij tot nu toe was, om vervolgens de verandering en het proces te omarmen, waarvan je weet: als ik door die nieuwe deur ga wordt het uiteindelijk beter. Maar ja, er zal ook het een en ander op me af komen, ik zal keuzes moeten maken, me bewuster worden van een heleboel dingen en niet meer passief langs de zijlijn moeten blijven staan, maar actief de controle pakken.

En natuurlijk is dat eng. En natuurlijk is het dan fijner om veilig te blijven in dat wat je nu al kent. Op die manier hoef je die deur naar dat oude stukje ook niet dicht te doen. 

Er is iemand die heel erg dicht bij mij staat en jaren geleden al wist dat ik haar zou kunnen helpen, maar ze heeft pas twee weken geleden besloten om nu eindelijk voor die rust en dat plan voor de toekomst te kiezen. Dat komt grotendeels (is althans mijn visie) omdat ze zelf eerst door het proces heen moest van de verandering omarmen. Want die is er in dit geval niet alleen op financieel vlak, maar ook op persoonlijk vlak voor haarzelf. Ze noemde het zelf zo mooi toen ze zei dat een van de redenen dat ze het nu echt anders wilde was omdat ze zich realiseerde dat ze daardoor – en ik noem haar even Anita, maar zo heet ze niet – “Weer meer Anita zou kunnen zijn”. 

Hoe gaaf is dat? Ik denk dat dat een van de mooiste redenen is die ik ooit gehoord heb om samen aan de slag te gaan.

Maar goed, terug naar human design. Het is mijn ding op dit moment dus niet (maar wie weet komt er binnenkort een moment dat ik die deur van mezelf mag afsluiten en HD wel omarm 😉 geen idee). Maar waar ik dus een tikkie moeite mee heb is dat dingen iets te vast zouden liggen, terwijl ik juist in de beweeglijkheid en verandering geloof. (En yes ik accepteer 100% dat ik hier mogelijk een conclusie trek die niet klopt want ik zou me eigenlijk eerst goed in moeten lezen in HD voordat ik zoiets zeg…) 

Maar of het nou helemaal wel of niet klopt: waar het om gaat is dat juist als je een verandering aan de buitenkant wilt (of dat nou een gezonder lijf, een groeiende business of een fijnere financiële situatie en toekomst is), het vaak ook betekent dat je innerlijk een verandering door gaat maken en die mag je omarmen. Want zonder de acceptatie dat je een andere versie van jezelf wordt, zal er in je omstandigheden ook niet zoveel verandering.

Dus wie heb jij te worden, of wat heb jij achter te laten van jezelf voordat jij die verandering kunt omarmen? Hoe kun jij meer %FIRSTNAME% worden? 

Liefs,

Inge


p.s. Woensdag 15 Februari om 10:00 geef ik mijn gratis Masterclass: Must Do’s voor meer financiële vrijheid in 2023 nog een keer! Schrijf je nu in om je plekje te claimen. Kun je er niet live bij zijn? Geen probleem, je krijgt de replay toe gestuurd.

Laten we kennismaken

Wil je weten wat ik voor je zou kunnen doen? Klik dan even op onderstaande knop, dan plannen we een call in om kennis te maken.