#055 – Waarom je nooit geld hebt om iets voor jezelf te kopen

Kom jij ook wel eens iets tegen in de stad, of online, dat je heel graag voor jezelf zou willen, maar waarvan je eigenlijk niet weet of je er wel geld voor hebt? Of het nou een mooi boek of notitieboek, een nieuwe sjaal, of misschien wel een lekkere lunch met een vriendin of een dagje naar de spa is.

Meestal gebeurt er dan een van de volgende twee dingen: ofwel je koopt het niet en voelt je gefrustreerd en teleurgesteld dat er geen geld is voor jezelf. Of je kunt er voor kiezen om het toch te kopen. Maar waarschijnlijk voel je je dan al schuldig over de aankoop op het moment dat je de winkel uitloopt. Weg dat fijne gevoel van even aan jezelf spenderen, want nu voel je je schuldig en ga je twijfelen of het wel een goede aankoop was en of je straks nog wel genoeg op je rekening hebt staan om je boodschappen te betalen.

In deze aflevering geef ik je twee redenen en twee oplossingen om ervoor te zorgen dat je op regelmatige basis wat geld aan jezelf kunt spenderen zónder je schuldig te voelen.

Leuk als je me na afloop laat weten wat je van deze aflevering en dit onderwerp vond! Je kunt me vinden op Instagram (@gelukkiger.met.geld). Je mag me ook altijd voor vragen of opmerkingen een berichtje sturen!