#051 – Wat wil je nu écht met je geld?

Waarom zou je je eigenlijk met je geld bezig houden? Waar doe je het voor? Als ik het ondernemers vraag, hoor ik vaak dat ze meer overzicht willen.

Meer overzicht krijgen, puur en alleen voor het overzicht is natuurlijk best wel zinloos. Waarom wil je dan overzicht? Waar wil je overzicht in? En hoe ga je dat overzicht gebruiken om meer geluk of voldoening te creëren?

Nog zo’n verlangen dat ik vaak hoor: ik wil meer geld overhouden aan het einde van de maand. Huh? Hoezo dan? Wat ga je daar dan mee dóen? Daar draait het natuurlijk uiteindelijk om. Meer geld overhouden enkel en alleen om meer geld over te houden heeft weinig waarde. Wil je sparen voor een mooie reis? Ga je het beleggen zodat je financiële onafhankelijkheid kunt verwezenlijken? Wil je je lening of hypotheek afbetalen?

Ook ik val soms in deze valkuil dat ik me laat leiden door het oppervlakkige, het kleinschalige, het saaie zelfs. Want waarom ga je met je geld aan de slag? Toch om vette dingen mee te doen? Meer impact te maken? Mooie herinneringen te maken? Je droom huis te kopen? Dát zijn dingen die tof zijn en die je wilt realiseren. Maar enkel meer overzicht, meer geld aan het einde van de maand of een betere money mindset, zegt niet zoveel.

Dus bij deze daag ik je uit de grootsheid wat meer op te zoeken, de emotie, jouw onderliggende verlangen. Ik heb al met mezelf afgesproken dat ík daar ook meer naar op zoek ga, met name in mijn gesprekken met ondernemers. Laten we bij de droom beginnen en van daaruit kijken wat je kunt doen om die te realiseren.

Hoe inspirerend zou dat wel niet zijn?

Wil jij ook wel zo’n gesprek, stuur me een berichtje op Insta, of vul even het formulier in om een gesprek aan te vragen. Dan gaan we samen onderzoeken wat ju kunt doen om die droom realiteit te maken.

Leuk als je me na afloop laat weten wat je er van vond! Je kunt me vinden op Instagram (@gelukkiger.met.geld). Je mag me ook altijd voor vragen of opmerkingen een berichtje sturen!