#042 – Kies jij voor €50 per maand nu of €160.000 over 20 jaar?

Vorige week sprak ik een ondernemer die graag wilde gaan beleggen, “maar nu nog even niet”. Het was meer voor de lange termijn en nu was nog niet het juiste moment om dit te gaan doen. Toen ik haar vroeg waarom niet, zei ze dat ze op dit moment het geld niet kon missen, en ze wilde het alleen doen met geld dat ze echt niet nodig had.

Mijn eerste reactie was dat dit een hele verstandige keuze was. Maar ik had er ook meteen een tweede gedachte over, namelijk: wanneer begon die lange termijn dan? Want beleggen is vaak iets dat je voor jezelf uit kunt blijven schuiven.

In deze aflevering neem ik je mee in een aantal scenario’s waarin ik je laat zien dat zonder al te veel moeite, €50 per maand investeren nu tot best een mooi portfolio kan leiden over 20 jaar, in sommige gevallen van zelfs €160.000. Ik weet niet wat jij daar van vind, maar ik vind het veel geld!

Dus als je op dit moment geen €50 per maand kan missen, dan snap ik dat helemaal en mag dat ook best zo zijn. Maar het gaat niet alleen om de vraag of je nu €50 per maand kunt missen, maar ook of jij over 20 jaar die €160.000 kunt missen.

Ik vind het super leuk als je me laat weten wat je van deze aflevering vond of als je hem op je socials kunt delen. Je kunt me vinden op Instagram (@gelukkiger.met.geld). Je mag me ook altijd voor vragen of opmerkingen een berichtje sturen!

Wil je automatisch een berichtje ontvangen als er een nieuwe aflevering van deze podcast beschikbaar is? Klik dat op het ‘+’ teken.