#034 – Waarom jouw omzetdoel mij helemaal niets zegt

Een omzetdoel zegt mij helemaal niets als het op geld aankomt. Dat klinkt misschien heel tegenstrijdig, maar in de eerste plaats zegt een omzet helemaal niets over je winst natuurlijk.

Ten tweede, en dit is voor mij nog veel belangrijker, is een omzetdoel een doel voor jouw bedrijf. Als geld coach hou ik me echter met name bezig met persoonlijke financiën. Natuurlijk komt daar altijd een stukje business financiën bij kijken maar dat is echt maar een klein stukje. Ik ga over jouw inkomen, uitgaven, sparen, pensioen, hypotheek, beleggen, noodpotjes opbouwen… noem maar op.

In deze aflevering kun je horen waarom zo’n omzet doel mij dus helemaal niet interesseert als ik met klanten aan de slag ga. En welk doel ik juist wél wil weten (dat is dus niet je winstdoel!). En begrijp me niet verkeerd: je omzetdoelen zijn natuurlijk hartstikke nodig voor je bedrijf (ik zet ze zelf ook!), maar voor jou zelf telt dat niet.. Ik wil weten: wat betekent die omzet voor jou – en niet voor je bedrijf?

Ik vind het super leuk als je me laat weten wat je van deze aflevering vond of als je hem op je socials kunt delen. Je kunt me vinden op Instagram (@gelukkiger.met.geld). Je mag me ook altijd voor vragen of opmerkingen een berichtje sturen!

Wil je automatisch een berichtje ontvangen als er een nieuwe aflevering van deze podcast beschikbaar is? Klik dat op het ‘+’ teken.