#026 – Financiële Gezondheid in Nederland

Onlangs deed Deloitte samen met ING, het Nibud en de Universiteit Leiden een onderzoek naar de financiële situatie van huishoudens in Nederland. De uitkomsten werden deze week gepubliceerd.

In deze podcast aflevering bespreek ik een paar van de opmerkelijkste uitkomsten van dit onderzoek. Bijvoorbeeld dat driekwart van de Nederlanders niet financieel gezond is. Dat er weinig gepland wordt voor de lange termijn, met name voor >1 jaar. Dat problemen spelen binnen alle groepen, dus ook bij mensen met een midden- en hoog inkomen en dat zij met name op de lange termijn kwetsbaar zijn. En hoe mensen die nu financieel gezond zijn later alsnog kwetsbaar kunnen worden, aldus een van de onderzoekers.

Ook bespreek ik een aantal van de aanbevelingen van het rapport en wat je zélf kunt doen om je financiële situatie of gezondheid te verbeteren.

Je kunt het rapport hier lezen: https://www2.deloitte.com/nl/nl/pages/financial-services/articles/financiele-gezondheid-nederland.html

Ik vind het super leuk als je me laat weten wat je van deze aflevering vond of als je hem op je socials kunt delen. Je kunt me vinden op Instagram (@gelukkiger.met.geld). Je mag me ook altijd voor vragen of opmerkingen een berichtje sturen!

Wil je automatisch een berichtje ontvangen als er een nieuwe aflevering van deze podcast beschikbaar is? Klik dat op het ‘+’ teken.


#025 – Hoe Plan Je Voor Een Dure December Maand


Podcastambitieuzemeisjes, ambitieuzevrouwen, businessbabesnl, dutchgirlboss, eigenbaas, eigenbedrijf, financieleovervloed, financielevrijheid, geldcoach, girlbossnl, ladyboss, onderneemster, ondernemendemadammen, ondernemendevrouwen, ondernemer, ondernemerschap, ondernemersmindset, ondernemerstips, onlineondernemen, persoonlijkegroei, persoonlijkeontwikkeling, powervrouw, powervrouwen, succesvolondernemen, vrouwelijkeondernemer, vrouwelijkeondernemers, vrouwelijkondernemerschap, zakenmeisje, zakenvrouwGelukkiger-met-Geld


Audio Player00:0000:00Use Up/Down Arrow keys to increase or decrease volume.

Podcast: Play in new window | Download (Duration: 23:05 — 21.4MB)

Subscribe: Apple Podcasts | Google Podcasts | Spotify | RSS | More

December is voor de meesten van ons vaak een dure maand: Sinterklaas, Kerst, etentjes, cadeautjes, versierinkjes, misschien wel een paar dagen weg…

Hoe kun je je daar nu het beste op voorbereiden, zodat je niet opeens met enorm hoge kosten komt te zitten zo vlak voor kerst?

In deze aflevering bespreek ik een simpele oplossing die je gedurende het jaar kunt toepassen om financieel voorbereid de kerstdagen in te gaan. Overigens kun je deze tactiek ook op andere niet-regelmatige kosten inzetten, zoals je vakantie, verzekering of onderhoud van je huis.

Ik vind het super leuk als je me laat weten wat je van deze aflevering vond of als je hem op je socials kunt delen. Je kunt me vinden op Instagram (@gelukkiger.met.geld). Je mag me ook altijd voor vragen of opmerkingen een berichtje sturen!