#007 – Waarom Leren We Niet Over Geld Op School?

Ik hoor deze opmerking of vraag heel vaak als ik uitleg wat ik doe: “Waarom leren eigenlijk niet over geld op school? Best raar toch?”

En heel eerlijk word ik altijd heel ongemakkelijk van deze vraag. Want tuurlijk het is heel raar dat we niet over geld en persoonlijke financiën leren. Maar door deze vraag te stellen, leg je de “schuld” heel makkelijk ergens anders. Bij school, de overheid, de juf of meester.

En omdat je daardoor de verantwoordelijkheid bij iemand of iets anders legt, is het ook een makkelijk excuus om er dan ook maar niets aan te doen. Want ja, je hebt het niet op school geleerd, dus logisch dat je er weinig van weet.

In deze aflevering nodig ik je uit hier uit te stappen en de verantwoordelijkheid zélf te nemen. Want dat heb je met koken, schoonmaken en sociale relaties ook gedaan.

Je kunt me volgen op Instagram (@gelukkiger.met.geld) en ik vind het super leuk als je me laat weten wat je er van vond of als je hem op je socials kunt delen.

Wil je automatisch een berichtje ontvangen als er een nieuwe aflevering van deze podcast beschikbaar is? Klik dat op het ‘+’ teken.