Ik hoef even niets meer met nieuwe doelen…

De laatste weken hebben voor mij enorm in het teken gestaan van doelen: ik heb mijn eigen doelen workshop “Jouw geldplan voor 2023” twee keer gegeven in de afgelopen maand, ik heb mijn business doelen voor volgend jaar gezet en die vervolgens met mijn business coach besproken en heb zelfs nog een doelen workshop bij de coach van mijn eigen coach gevolgd.

Hartstikke super, maar voor nu is het even klaar. Begrijp me niet verkeerd: ik vind doelen heel erg leuk en ze stimuleren me enorm, maar nu het echt bijna kerstvakantie is (voor mij begint ‘ie morgen!) is het voor deze week ook heel goed geweest om even terug te kijken naar het afgelopen jaar en stil te staan bij alles waar ik dankbaar voor ben.

Ik ben namelijk echt een giga fan van groei en vooruitgang, maar zonder waardering voor wat er dit jaar gelukt is, geloof ik ook dat die groei uiteindelijk niet vervullend is. Zo kwam ik er bijvoorbeeld recentelijk achter dat ik niet langer bij elke nieuwe klant die bij mij in mijn traject stapte direct een dansje naast mijn bureau deed en mezelf vervolgens ook niet meer op iets leuks trakteerde. (Geen zorgen lieve klanten die de laatste twee maanden zijn ingestapt: ik heb het met terugwerkende kracht alsnog 1 voor 1 gedaan).

Mijn coach deelde pas een inspirerende quote, ik weet helaas de bron niet maar hij ging ongeveer zo: “Ik ben altijd dankbaar en nooit tevreden.”

Een hele rake, maar ik merkte dus dat ik de laatste tijd vergat dankbaar te zijn. Zo zet ik automatisch 1% van mijn omzet direct opzij voor goede doelen – in mijn geval is dat voor de opvang en herplaatsing van straathonden en -katten hier in Zuid Spanje. Ik maak dat elke 3e maand over, maar soms is dat minder dan ik voor ogen had en dat vind ik dan een teleurstelling. Ik kies er deze week dan ook heel bewust voor om dankbaar te zijn voor elke euro die ik dit jaar heb mogen doneren omdat ik weet dat het zoveel keer meer is dan niets. En uit die dankbaarheid voel ik tevens een verlangen om volgend jaar een nóg hoger bedrag te mogen doneren. Niet omdat het móet maar puur omdat ik vanuit dat gevoel van dankbaarheid, voor het feit dat ik kan geven en voor het verschil dat het geld maakt, ik opnieuw er aan herinnerd wordt dat dit belangrijk voor mij is en het me sterkt in mijn verlangen om met meer geld meer goeds te mogen doen.

Nog een voorbeeld: ik heb mijn omzetdoel voor dit jaar op €3.000 na niet gehaald. Daar raakte ik de laatste paar weken, toen ik dit aan zag komen best wel een beetje van in de paniek. Ik ging heel krampachtig met van alles aan de slag. Tot mijn coach vroeg: “Ja maar Ing, als ik je aan het begin van het jaar had gezegd dat je de omzet die je wél hebt gehaald dit jaar ging draaien, wat had je dan gezegd?”. En eerlijk? Dan had ik haar niet geloofd. En had ik gezegd: “Als ik dat haal dan verdient dat een klein feestje.” 🥳

Maar wat denk je: was ik een feestje aan het vieren..? Ik focuste op het tekort in plaats van op alles dat er wel was. Ik ben heel blij dat ik die focus heb losgelaten en dat ik deze laatste paar dagen van het jaar nog vanuit dankbaarheid heb mogen ondernemen. Ik ga voordat ik écht afsluit voor de kerstvakantie over een paar uur, in mijn laatste werkuur even oprecht dankbaar zijn voor elke individuele klant die ik dit jaar heb mogen helpen, voor hun vertrouwen, hun voortgang en hun enorm lieve feedback tijdens en na hun trajecten. En ook voor iedereen die ik heb mogen inspireren via mijn podcast, mijn instagram profiel, een masterclass, een gratis call of deze inspiratie email. Voor mij wordt het de perfecte afsluiter: dankbaarheid, wetende dat ik vanuit daar voor volgend jaar de inspiratie haal om verder te mogen groeien. 

De komende twee weken zul je geen inspiratiemail van mij krijgen, ik neem even lekker twee hele weekjes vakantie. Of eigenlijk net iets meer: ik ben vanaf morgen – vrijdag 23 december al vrij. Traditiegetrouw ga ik dan met mijn man naar Gibraltar. Ik ben geen enorme fan van Gibraltar, maar daar kunnen we allerlei Britse kerstwaar kopen, zoals Christmas pudding, Brandy butter en nog een paar Christmas meal ingrediënten waarvan ik zelfs na 18 jaar samen met mijn Schotse man niet weet hoe het heet…. Maar het hoort voor hem echt bij de kerst, dus maken we er elk jaar opnieuw een leuk uitstapje van. 

Het toepasselijke is dat mijn droom om geld coach te worden (of eigenlijk in eerste instantie: schrijver) ooit in Gibraltar echt duidelijke gestalte kreeg. Er was daar (helaas hebben ze de Corona tijd niet overleefd) een hele mooie glasblazerij met prachtig mooie kristallen glazen. Ons oog was gevallen op een paar wijnglazen van ik geloof €39 per stuk, en ik was in die tijd net begonnen met het schrijven van mijn eerste boek. Mijn man geloofde er niet zo heel erg in op dat moment maar ik was er van overtuigd dat ik succesvol ondernemer zou worden. Ik heb toen, december 2017 tegen mijn man gezegd dat van de aller eerste €100 winst die ik zou verdienen met de verkoop van mijn boek, ik twee kristallen glazen zou kopen. Hij zei het nog net niet hardop maar ik zag dat hij niet eens geloofde dat ik ooit voor €100 aan boeken zou verkopen, laat staan aan winst zou overhouden. Het jaar erna, in november 2018 kwam mijn boek uit en in december 2018 had ik al voor iets meer dan €400 aan winst op de teller staan. Ik weet nog hoe ongelofelijk dankbaar ik was voor die eerste €100 waarmee ik die glazen kocht (ondertussen uiteraard denkend: “zie je wel…”). Dus die herinnering aan het moment waarop ik besloot dat ik mensen écht wilde helpen hun privé geld op orde te krijgen pak ik zeker morgen ook nog even mee als we in Gibraltar zijn.

Realiseer je je nou tijdens de kerstvakantie, op 1 of 2 januari of wanneer dan ook dat je in 2023 wel echt ontzettend enorm super graag eindelijk controle wilt krijgen over je privé financiën – of dat nou jezelf een fatsoenlijk vast salaris uitbetalen is, je pensioen regelen, inzicht in je uitgaven krijgen of die droom realiseren is – ik heb alvast mijn kalender voor de 2e en 3e week van januari open gezet. Wil je weten wat ik voor je kan doen, plan dan nu vast een call met me in, dan staat ‘ie maar vast. Ik geloof er namelijk niet zo in dat je pas op 1 januari (of in werkelijkheid vaak 4 of 9 januari) moet beginnen. Die eerste stap kun je nu vast zetten door een geheel vrijblijvende afspraak in te plannen, heb je dat maar vast gedaan! 

Dan wens ik je voor nu enorm fijne feestdagen en ik kijk er naar uit om je ook in 2023 weer te mogen blijven inspireren.
Liefs,Inge

Laten we kennismaken

Wil je weten wat ik voor je zou kunnen doen? Klik dan even op onderstaande knop, dan plannen we een call in om kennis te maken.